Pressekamera fra «NTB Oslo»

lagt til i Kamera 1

Dette sjeldne og velbrukte pressekamera fortjener den aller beste plassen på hylla. Kamera er som F3P’er flest både trofast og seigliva. Og dersom du lurer, så kan jeg fortelle deg at det selvfølgelig fremdeles virker. Det er mange spor og merker etter lange reiser og strabaser. Spør du meg om den har vært pent behandlet, så er svaret ett klart og tydelig, «Ja». Den har riktignok flere skjønnhetsfeil, og som du sikkert ser, så er den originale sorte lakken slitt helt ned til kobberet flere steder. Det er slitasje ved HP-søkeren og ved framtrekket. Noe som etter mine skjønnhetsidealer bare gir kameraet en nostalgisk kobberpatina med preg av realt håndverk. Håndtakets overflate på motoren er nærmest slitt helt bort etter mye bruk. Det er også tydelig slitasje rundt inngangen til batteriholderen. Likevel fungerer det mekaniske og optiske fremdeles som det skal og de mest vitale og utsatte steder har tålt tidens tann. Noe som for meg er bevis på at dette kameraet har fått det beste stell og omtanke av drevne og dyktige fotografer. Godt beskyttet og gjemt på undersiden av huset og på oversiden av motoren er det gravert inn «NTB Oslo», som er forkortelsen for Norsk Telegrambyrå Oslo. Man kan bare undre seg over hvor dette kamera har vært og hva det har sett. Hvilke historier den har vært med på å forevige vites ikke, men vi har helt sikkert sett noen av bildene som har blitt tatt med det i avisen eller på Dagsrevyen. Nå som kamera har gått av med pensjon har det blitt en del av vår egen historie.

Les mer og se flere bilder her: Pressekamera fra «NTB Oslo» (Norsk Telegrambyrå) – Nikon F3 P med HP-søker og MD-4 motor

 

  1. Jamescluro
    | Svar

    I like looking at your web sites. Thanks a lot!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *