Vårmarked Ekeberg 2016

lagt til i Markeder 0
Vårmarked Ekeberg 2016 - Stigebilen med høytalere
Stigebilen med høytalerne som fortalte om alt som skjedde. Foto: Skrototeket.

Lørdag 7. mai arrangerte Norsk Veteranvogn Klubb nok en gang vårmarked på Ekeberg camping. Allerede på fredag slapp de første bilene inn, stappfulle av skrot og skrammel. I løpet av noen få kveldstimer var bilene tømt og salgsbodene klargjort. Mange ivrige samlere kom allerede på fredagskvelden for å sikre seg de beste varene, og som vanlig hadde de med seg både lommelykter og godt humør. Noen av godbitene fikk nye eiere og salget hadde (etter hva jeg fikk høre) pågått ut i de sene nattetimer.

Klokken seks lørdag morgen startet markedet opp igjen. De siste veteranbilene og motorsyklene kom etterhvert på plass. De flotte brannbilene stilte som de pleier trofast opp, og mange skue- og kjøpelystne folk med både traller og ryggsekker var klare for ny innsats.

Selv kom jeg godt uthvilt i åttetiden med egen sekk og forhåpninger om å finne noe til Skrototeket. Det var strålende sol og campingen var stappfull av folk. På den øvre delen av campingplassen var det som vanlig mest deler til biler og motorsykler, og på den nederste delen gikk det stort sett i brukt- og antikk.

Jeg tok meg tid til en kaffe og en titt på de flotte veteranbilene før jeg startet antikkrunden. I løpet av dagen møtte jeg mange hyggelige folk som hadde mange gode historier å fortelle, både om seg selv og gjenstandene de solgte.

Jeg endte opp med å kjøpe noen innrammede fotografier, en bunke med postkort fra Oslo, et Coca Cola brett fra 1960-tallet, et emaljeskilt med reklame for Singer symaskiner, et skilt fra Frydenlund-bryggeri i støpejern, diverse gamle reklamebokser, noen stereobilder, to kameraer (Motocamera og Kodak) og litt mer Oslo-historie i form av en bok med tittelen; Et moderne eventyr, som omhandler firmaet AS Herkules Confektionsfabrikker (1898-1952).

Velkommen til butikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.